Stichting Groot Scholtenhagen

Sport- en recreatiepark

Speelheuvel

Direct achter de recreatievijver en het hoofdveld van HSC'21, tussenn Dievelaarslaantje en de schuur van de Kinderboerderij, ligt tussen de hoge bomen de speelheuvel, ook wel sledeheuvel of recreatievijver genoemd. De speelheuvel is eigenlijk gerealiseerd uit een soort kringloopgedachte, want toen men zich realiseerde dat de sloopt van het KNTU-complex, het vroegere Jordaan complex(huidige complex de Bouwmeester) een grote massa puin zou opleveren is het idee van een heuvel ontstaan.

Het puin kon uiteraard ergens worden gestort maar om transportkosten te besparen werden de puinhopen van het KNTU-complex als ondergrond voor de heuvel gebruikt. Dit werd bedekt met een laag zand, dat gedeeltelijk afkomstig was uit de bergingsvijver.

Staande bovenop de heuvel is een groot deel van het Scholtenhagen te overzien en als de bladeren van de bomen zijn, heeft men vanaf de heuvel goed zicht op het hoofdveld van de voetbalclub HSC'21.

's Winters, als er sneeuw ligt is het mogelijk om te sleeën. De heuvel is beplant met bij de omgeving passende bomen en struiken, en in 1975 werd er een geasfalteerd wandelpad aangelegd.