Stichting Groot Scholtenhagen

Sport- en recreatiepark

Bomenroute

Het Park Groot Scholtenhagen kent twee zeer van elkaar verschillende delen: het park rond de recreatievijver met zijn open karakter en vele nieuwe aangeplante bomen, en het oude park achter Het Hagen dat met zijn oude  bomen een sfeer van geborgenheid oproept. Ze worden verbonden door het karakteristieke Dievelaarslaantje. Deze unieke combinatie en de prachtige ligging van het park nodigen uit iets te vertellen over bomen die u op een wandeling door het park kunt tegenkomen.


Een verzoek van de beheerder van het park Groot Scholtenhagen aan het IVN om een oude bomenroute te herstellen was dan ook niet aan dovemansoren gericht. Veel borden en ook bomen van de oude route waren echter verdwenen. Tijd voor een nieuwe aanpak dus.

Intensieve samenwerking tussen de beheerder van het park en een aantal deskundige en zeer gemotiveerde IVN-ers resulteerde in goede plannen voor een nieuwe bomenroute en een daar bijbehorend boekje.


Het boekje met de daar bijbehorende route is verkrijgbaar bij de IVN en bij de VVV in Haaksbergen. We hopen dat het boekje en de route er mede toe bijdraagt dat mensen meer willen weten over bomen, er meer naar kijken en er letterlijk eens bij stil blijven staan.