Stichting Groot Scholtenhagen

Sport- en recreatiepark

Knaagdieren

Hollander Konijn

De Hollander is een van de oudste konijnenrassen. Ze hebben twee kleuren in de vacht, welke met strakke lijnen van elkaar worden gescheiden. Zwart-wit is de meest voorkomende variant, maar er zijn wel 21 verschillende erkende kleuren binnen dit ras. Deze actieve, nieuwsgierige konijnen staan bekend om hun vriendelijk karakter. 

Black and Tan

De naam verklapt het al, maar deze konijnen zijn kenmerkend door hun typische black en tan kleur. Ze hebben een vrolijk en energiek karakter. Ze behoren tot de kleinere versies van langorig konijnen.

Franse Hangoor 

Deze vriendelijke reuzen liggen vaak languit te dutten. Met hun bolle kop, zijdezachte vacht en aanhankelijke karakter, zijn het echte charmeurs.

Nederlandse Hangoordwerg

De miniatuur versie van de Franse Hangoor. De lange oren zijn het meest opvallend. Ze zijn een stuk kleiner als de Franse Hangoor. Zo wegen ze maar maximaal 2 kilogram. Deze kleine konijnen hebben een vriendelijk, rustig en goedaardig karakter.

Cavia

Cavia´s zijn er in verschillende soorten en maten. Het is een gezelschapsdier welke actief is in de daguren. Ze staan er om bekend dat ze gezellig veel babbelen (piepen'.