Stichting Groot Scholtenhagen

Sport- en recreatiepark

Haaksbergse Atletiekvereniging AVH


Naast het zwembad, de velden van Haackey, V.V. Haaksbergen, HSC'21 en de TCH is er in 1993 ook een accommodatie van een atletiekvereniging gevestigd aan de Scholtenhagenweg. Hoewel de grond eigendom is van de gemeente Haaksbergen en niet van Stichting Groot Scholtenhagen maakt het toch onderdeel uit van het Scholtenhagencomplex.

De vereniging bestond al sinds 1 oktober 1972, en maakte korte tijd gebruik van een verspringaccommodatie op het terrein van V.V. Haaksbergen, omdat ze plaats moest maken voor de aanleg van parkeerplaatsen. De vereniging vertrekt naar de Els om pas in 1993 terug te keren op een nieuwe accommodatie met een 400 meter kunststofbaan en een clubhuis.

De resultaten van de AVH werden alleen maar beter toen ze verhuisde naar de nieuwe accommodatie. Veel vrijwilligers zorgden voor een goede begeleiding en wisten bovendien de atletiekvereniging ook op de wedstrijdkalender enkele toppers te bezorgen waarvoor veel atleten tot uit de verre omstreken graag naar Haaksbergen komen om er bij te zijn tijdens wedstrijden.  De vrijwilligers hebben er voor gezorgd dat AVH groot is geworden, onder andere door het organiseren van de Engelse Mijlenloop, die tot in de wijde omtrek bekend is.

website: www.av-haaksbergen.nl